🌱În această dimineață, cu mic cu mare, îmbracați cu haine groase și echipați de curațenie, ne-am adunat cu toții la Ș𝗰𝗼𝗮𝗹𝗮 𝗚𝗶𝗺𝗻𝗮𝘇𝗶𝗮𝗹ă 𝗻𝗿. 𝟭 𝗦ă𝗿𝗮𝘁𝗮 pentru a lua parte la proiectul „𝗥𝗲𝘀𝗽𝗲𝗰𝘁 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗻𝗮𝘁𝘂𝗿ă”, proiect în care SOMA a participat ca partener la inițiativa oamenilor gospodari și inimoși de la 𝗔𝘀𝗼𝗰𝗶𝗮ț𝗶𝗮 𝗣𝗼𝗮𝗿𝘁𝗮 Ță𝗿𝗻𝗶𝗶.

🌾Acțiunea s-a desfășurat pe două trasee, iar copiii de la Școala Gimnazială nr. 1 Sărata (în jur de 60 la număr) au fost cei mai entuziasmați de ceea ce se întâmplă. Încă din primele minute totul a devenit un concurs: cine strânge cei mai mulți saci cu deșeuri? Așa că și-au format echipe de câte doi și a început întrecerea.

🌳Provocarea nu a fost atât de dificilă întrucât deșeuri am găsit din plin, iar sacii s-au umplut văzând cu ochii. 𝘗𝘦𝘵-𝘶𝘳𝘪, 𝘴𝘵𝘪𝘤𝘭𝘦, 𝘨ă𝘭𝘦ț𝘪, 𝘱𝘢𝘤𝘩𝘦𝘵𝘦 𝘥𝘦 ț𝘪𝘨ă𝘳𝘪, 𝘢𝘤𝘦𝘴𝘵𝘦𝘢 𝘴𝘶𝘯𝘵 𝘥𝘰𝘢𝘳 𝘰 𝘮𝘪𝘤ă 𝘱𝘢𝘳𝘵𝘦 𝘥𝘪𝘯 𝘥𝘦ș𝘦𝘶𝘳𝘪𝘭𝘦 𝘤𝘢𝘳𝘦 𝘢𝘶 𝘥𝘦𝘷𝘦𝘯𝘪𝘵 𝘱𝘢𝘳𝘵𝘦 𝘢 𝘧𝘭𝘰𝘳𝘦𝘪 𝘮𝘪𝘤𝘶𝘭𝘶𝘪 𝘱â𝘳â𝘶 𝘤𝘢𝘳𝘦 𝘵𝘳𝘢𝘷𝘦𝘳𝘴𝘦𝘢𝘻ă 𝘤𝘰𝘮𝘶𝘯𝘢.

🌳La finalul traseelor, văzând că au reușit să strângă nu doar un sac mare cum și-au propus inițial, ci câte cinci sau mai mulți saci, copiii, care știau deja că locul deșeurilor nu este în natură, și-au propus ca pe viitor să atragă atenția și celorlalți membrii ai comunității în ceea ce privește aruncarea iresponsabilă a deșeurilor și să le amintească de respectul pe care trebuie să îl avem cu toții pentru mediul încojurător.

♻Deci, încheiem ziua plini de energie pozitivă, mulțumiți că am făcut parte din acest proiect și sperăm ca pe viitor astfel de acțiuni să fie tot mai frecvente 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗮 𝘁𝗿𝗮𝗻𝘀𝗺𝗶𝘁𝗲 𝘂𝗻 𝗺𝗲𝘀𝗮𝗷 𝗱𝗲𝗼𝘀𝗲𝗯𝗶𝘁 𝗱𝗲 𝗶𝗺𝗽𝗼𝗿𝘁𝗮𝗻𝘁 î𝗻 𝗰𝗲𝗲𝗮 𝗰𝗲 𝗽𝗿𝗶𝘃𝗲ș𝘁𝗲 𝗴𝗿𝗶𝗷𝗮 𝗳𝗮ță 𝗱𝗲 𝗻𝗮𝘁𝘂𝗿ă.